Tervetuloa vuosi 2016 – ja ikärasismi

Viime vuotta voisin lähes kuvailla lauseella, jonka näin Twitterissä: ”2015 olit kelvoton”. Muillakaan tai ainakaan kaikilla ei ole mennyt hyvin. Ai miksi sanon noin:

 • Miesasiat, arvosana huono. Ehkä viidet treffit, mikään ei johtanut mihinkään. No jaa, ehkä turhautumiseen.
 • Työt, arvosana tyydyttävä. Muutama todella mielenkiintoinen juttu ja ihminen, jotka valaisivat muuten niskaan sataneen p***an. Ongelmien lisäksi todella paljon duunia ja täksi vuodeksi luvassa vielä enemmän tulosvastuuta. Mihinkä mä nyt vapaa-aikaa tarvitsisinkaan? Bonuksena se, ettei palkankorotusta toistaiseksi luvattu.
 • Harrastukset, arvosana tyydyttävä. Laskettelulomalle en löytänyt kaveria, kesän golfit vei jatkuva vesisade ja pilateksessa olen käynyt, jos töiltä jaksanut.
 • Ikäkriisi. 40 vuotta. Olen vanha. En haluaisi olla näin vanha. Ainakaan ilman lapsia ja miestä.

Uutena vuotena päätin ottaa ilon irti elämästä. Kuohuviinin voimalla karkoitin yhden sitkeän ihailijan (oli kaveri oikein ollut Sinkkulaiva -ohjelmassakin, joten melkein julkkis), päädyin yhden matkaan yöksi ja kolmannen kanssa tein treffit. Koska elämäni on kuin B-luokan elokuva, voinenkin jakaa tämän viimeisen kohdan kanssanne. Voitte vapaasti visualisoida tapahtumat mielessänne.

Mies tuli luokseni yökerhossa ja avasi keskustelun, kun odottelin kaveriani. Mistä olet, oletko yksin täällä, olet todella kaunis, saisinko sun puhelinnumeron… Näin jo silmissäni hienon tarinan, jota kertoa lapsenlapsille. ”Vielä 2010-luvulla oli yksi mies, joka lähestyi naista suoraan ja pyysi treffeille…. ja he elivät elämänsä onnellisina yhdessä loppuun asti.”

Puhelimeni piippasi myöhään perjantai-iltana, mies siis oikeasti laittoi viestiä.

M: Moi, mitä kuuluu? Oletko toipunut eilisestä? Missäpäin asut?

E: Joo, olen. Mä asun Helsingin keskustassa.

M: Mäkin oon Helsingistä. Voitaisko me nähdä uudelleen? Olit tosi kaunis ja jäit mun mieleen.

E: Voidaan me nähdä 🙂

M: Mä soitan sulle huomenna.

E: Kiva! Hyvää yötä.

M: Öitä!

M: (lauantai-iltana, ei siis soittanut) Minkä ikäinen sä muuten olet?

E: Eihän tuollaista naiselta kysytä 😉 Mitäs arvelisit?

M: Mä luulen, että 26v.

E: *teki mieli sanoa, että optikkokäynti voisi olla paikallaan* Kyllä mä oon jo paljon vanhempi.

E: (mies ei enää vastannut) Taisi olla liikaa sulle? Mä olen jo 40 vuotta.

M: (seuraavana iltana) Ikä on vain numero

E: Kuinka vanha sä olet?

M: 34

Keskustelu hiipui. Tai sana hiipuu on väärä. Se loppuu. Kuin seinään. Olen ikärasismin uhri. Ikä on vain numeroita, mutta numeroilla taitaa olla suuri merkitys. Minä kuvittelin antavani mahdollisuuden vuorotyössä olevalle lentokonemekaanikolle, joka oli suurinpiirtein ulkonäöltään minun tyyppiäni. Lopputuloksena minä jäin rannalle ollessani liian vanha.

Hyvää uutta vuotta teille muillekin! Startti ei ollut paras mahdollinen, mutta kiihdytysvaihe on vielä edessä. Ei mulla muuta.Forty and fabulous

 

 

 

8 ajatusta artikkelista “Tervetuloa vuosi 2016 – ja ikärasismi

 1. Rose

  En nyt näkisi, että hävisitkö mitään tuossa, mies ehti noinkin lyhyessä ajassa jo ns. jättää lupauksensa pettämättä (sanoi soittavansa ja jäi tekstarilinjalle siltikin…) ja kaiken kruunasi iän tiedustelu. Tuli aika huono kuva noinkin vähän perusteella tyypistä, toki mistä sen tietää millainen oikeasti olisi ollut.

  Vastaa
  1. Emma Kirjoittaja

   Tuo on kyllä ihan totta, en itse ajatellutkaan. Kohteliasta ehkä olisi ollut myös joillain sanoille todeta, että etsin nuorempaa seuralaista eikä vain lopettaa viestittelyä. Voi olla miestyppiä, joka on humalassa rohkea, mutta selvinpäin jotain muuta…

   Vastaa
 2. Nuotti

  ”Minä kuvittelin antavani mahdollisuuden vuorotyössä olevalle lentokonemekaanikolle, joka oli suurinpiirtein ulkonäöltään minun tyyppiäni. Lopputuloksena minä jäin rannalle ollessani liian vanha.”

  Sulle ei varmaan ikinä selviä, miksi olet sinkku…:D

  Vastaa
  1. Emma Kirjoittaja

   Kyllä se on hyvinkin selvinnyt. Ja tuolla lauseella lähinnä ajoin takaa sitä, että aina kritisoidaan naisten ylenpalttista pinnallisuutta. Halusin itse antaa mahdollisuuden miehelle, joka ei ensi näkemältä mitään suuria tunteita sytyttänyt. Miehetkin voivat olla näköjään aika pinnallisia. Lisäksi, kuten muulloinkin, nämä postaukset on tehty pilke silmäkulmassa pilkkua viilaamatta 😉

   Vastaa
    1. Emma Kirjoittaja

     En ole kohdannut sopivan miehen kanssa. It takes two to tango 🙂

     Vastaa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.